Αποφάσεις της Ανοιχτής Ιδρυτικής Συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παρισιού 21ης Σεπτέμβρη 2012

Αποφάσεις της Ανοιχτής Ιδρυτικής Συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παρισιού της 21ης Σεπτέμβρη 2012

Στα πλαίσια της διαδικασίας προς την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου συνήλθε η πρώτη ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού.

Στο πρώτο μέρος της συνέλευσης έγινε ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την πορεία του Σύριζα από τον σ. Βένιο Αγγελόπουλο, μέλος της γραμματείας του Σύριζα. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός (για όσα μέλη επιθυμούν υπάρχουν διαθέσιμα αναλυτικά πρακτικά). Αποφασίστηκε η συμμετοχή της Τοπικής Οργάνωσης Παρισιού στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Σύριζα που ενδεικτικά θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (2, 3, 4) και θα προετοιμάσει το Συνέδριο που θα γίνει μέσα στην άνοιξη του 2013.

Κατόπιν η συνέλευση συζήτησε τους σκοπούς και άξονες παρέμβασης του Σύριζα στο Παρίσι. Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπών επεξεργασίας και δράσης που, σε συνεννόηση με την προσωρινή επιτροπή θα αναλαμβάνουν την παρέμβαση και παρουσία του Σύριζα σε μια σειρά θέματα.

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εργασίες των επιτροπών αυτών, ακόμα και όσοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, να επικοινωνήσουν άμεσα με την προσωρινή επιτροπή στο syrizaparisi@gmail.com .

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να συσταθούν οι παρακάτω επιτροπές:

α) Επιτροπή για θέματα της Ελληνικής Παροικίας

β) Επιτροπή Κοινού μετώπου δράσης με γαλλικούς φορείς, συλλογικότητες, δίκτυα, κόμματα, συνδικάτα

γ) Επιτροπή φοιτητών, πανεπιστημιακών και θεμάτων παιδείας

δ) Επιτροπή πολιτιστικών θεμάτων

ε) Επιτροπή πρωτοβουλίας ενάντια στο Δουβλίνο ΙΙ και στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη μετανάστευση

στ) Επιτροπή σεμιναρίου

ζ) Επιτροπή διαδικτυακής ενημέρωσης

η) Επιτροπή μέσων ενημέρωσης και ripostes

Επιπλέον ορίστηκε η επόμενη ανοιχτή συνέλευση για την Κυριακή 14 Οκτώβρη 2012 στις 2μμ στο ισόγειο της οδού: 75, boulevard Vincent Auriol, 75013, Παρίσι, μετρό Chevaleret, γραμμή 6.

Στη συνέλευση αυτή θα εκλεγεί η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού, θα συζητηθούν η διακήρυξη και οι προγραμματικές θέσεις του Σύριζα με βάση τα κείμενα που θα έχει κυκλοφορήσει η Οργανωτική Επιτροπή και η ΠΣΕ μέχρι τότε, θα συγκροτηθεί κατάλογος με τους υποψηφίους για αντιπροσώπευση στη Συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου και θα εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές των αντιπροσώπων που θα γίνουν την Κυριακή 21 Οκτώβρη 2012. Οι εγγραφές μελών λήγουν την προηγούμενη Παρασκευή των εκλογών (19/10/12). Διευκρινίζεται ότι οι εγγραφές μπορούν να γίνουν μόνο αυτοπροσώπως στην επόμενη συνέλευση είτε να κατατεθούν αυτοπροσώπως στα μέλη της προσωρινής επιτροπής και στη συνέχεια να τεθούν προς έγκριση στην επόμενη συνέλευση.

Η προσωρινή επιτροπή

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s