ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΑΡΙΣΙΟΥ Kάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην Ευρώπη της λιτότητας και της καταστολής

     382276_486382324731082_543055260_n

Ας κινητοποιηθούμε μαζί με τον ελληνικό λαό ενάντια στην αυταρχική εκτροπή που συνοδεύει την εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας.

 

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καταστροφική λόγω των πολιτκών αυστηρής λιτότητας και της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας των τελευταίων δεκαετιών. Ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια, η χώρα υποβλήθηκε σε διαδοχικά προγράμματα λιτότητας (μνημόνια) που επέβαλε η Τρόικα το Μάιο του 2010, το Φεβρουάριο και τον Οκτώβριο του 2012.

Αυτή η πολιτική οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής. Οι ασθενείς στερούνται συχνά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται και η φτώχεια εκτινάσσεται, την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Ο αριθμός των αστέγων διογκώνεται με απίστευτο ρυθμό και η διάχυτη κατάθλιψη κι απελπισία συμπληρώνουν την εικόνα αποκάλυψης.

Η ανεργία έχει αγγίξει πρωτοφανείς διαστάσεις (περίπου 30%, εκ του οποίου το 60% μεταξύ των νέων). Παρ’ όλα αυτά, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν επιμένει να διατείνεται ότι ο κατώτατος μισθός των 490 ευρώ καθαρά είναι πολύ υψηλός κι ότι πρέπει να μειωθεί μέσα στο 2014. Οι συλλογικές συμβάσεις αρχίζουν να καταργούνται ενώ οι ατομικές συμβάσεις μερικής και περιστασιακής απασχόλησης πολλαπλασιάζονται. Οι απεργοί επιτάσσονται με την επίκληση νόμων εκτάκτου ανάγκης, νόμων που κανονικά εφαρμόζονται σε περιόδους πολέμου ή φυσικών καταστροφών. Οι ειδικές δυνάμεις καταστολής διαλύουν τις απεργίες (μετρό, θαλάσσιες μεταφορές). Οι συντονισμένες αυτές επιθέσεις στο εργατικό δίκαιο όχι μόνο αγγίζουν το ίδιο το δικάιωμα της απεργίας – την ίδια στιγμή που τα κοινωνικά κινήματα έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες – αλλά και θίγουν τη λειτουργία του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος! Ζούμε σε περίοδο πραγματικής αυταρχικής εκτροπής.

Η αστυνομία εφαρμόζει τις παλιές μεθόδους της δικτατορίας των συνταγματαρχών: βασανίζει και συλλαμβάνει μαζικά τους διαδηλωτές, εθελοτυφλώντας στις ρατσιστικές δολοφονίες μεταναστών – στις περισσότερες περιπτώσεις οι νεοναζιστικές επιθέσεις και δολοφονίες μένουν ατιμώρητες. Αυτοί που απειλούνται και διώκονται από τους προσκείμενους στο καθεστώς ολιγάρχες είναι οι δημοσιογράφοι που φανερώνουν τα σκάνδαλα και τις οικονομικές απάτες.

Θέλουμε να καταγγείλουμε αυτήν την κατάσταση, την οποία αγνόησε με τις δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελλάδα, ενθαρρύνοντας αντίθετα το ξεπούλημα των ελληνικών δημοσίων αγαθών. Πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να ξαναβρεί το δρόμο της «ανάπτυξης» μετά από πέντε συνεχή χρόνια ύφεσης, αν όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία ιδιωτικοποιηθούν;

Η Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στην Ευρώπη της λιτότητας και της καταστολής, στη Fontaine des Innocents, στο Châtelet-Les Halles την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 6.30μ.μ.. Συγκέντρωση αλληλεγγύης με τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό ενάντια στην εγκαθίδρυση καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα από μια κυβέρνηση που ρέπει προς την αυταρχική εκτροπή που συνοδεύει την εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας.

Ας χτίσουμε ενα μέτωπο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για μια Ευρώπη διαφορετική, μια Ευρώπη της ειρήνης, της εργασίας, των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων, μια δημοκρατική, αλληλέγγυα και οικολογική Ευρώπη.

Πρώτες υπογραφές στήριξης :SY.RIZ.A Paris , Parti de Gauche ,Parti Communiste Français , Gauche Anticapitaliste,PCOF,Les Alternatifs, Convergences et alternative,

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s