Τα « κόκκινα πουκάμισα » του… Καπρίλες !! Απόπειρα αποσταθεροποίησης στην Βενεζουέλα.

Τα « κόκκινα πουκάμισα »  του Καπρίλες  δεν αρκούν για να σταματήσουν την Βολιβαριανή  επανάσταση

Το βράδυ των εκλογών, παρά τη διαφορά των 272.865 ψήφους υπέρ του σοσιαλιστή υποψήφιου Νικόλας Μαδούρο, ο Ενρίκε Καπρίλες αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του. Ωστόσο, όλοι οι διεθνείς παρατηρητές επιμένουν για τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας .Ο Vicente Diaz, ένα από τα πέντε μέλη του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE), και  προσωπικότητα ανοιχτά συνδεμένη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν «καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα των εκλογών»  .Ο Νικόλας Μαδούρο είναι ο νέος Πρόεδρος  της Βολιβαριανής δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Ο υποψήφιος της δεξιάς Ενρίκε Καπρίλες  ξεχνώντας τα κηρύγματα του  περί τάξις και ασφάλειας καλεί τους υποστηρικτές του να κινητοποιηθούν και ζητά  νέα καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων, που ξέρει ότι θα επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί .Η ανακαταμέτρηση που ζητά ο Καπρίλες δεν έχει κανένα νόημα αφού 54% των ψήφων έχει ήδη επανακαταμετρηθεί όπως ο νόμος ορίζει και  με απαίτηση της εκλογικής αρχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι όλοι οι υποψήφιοι Ενρίκο Καπρίλες υπέγραψαν τα πρακτικά στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας χωρίς να θέσουν καμιά ένσταση .

Δεν ήταν λοιπόν σκοπός του η ενδυνάμωση της δημοκρατίας άλλα η οργάνωση ενός πραξικοπήματος  ,η ανακοίνωση του Ενρίκο Καπρίλες  να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών, βγάζει στους δρόμους φασιστικές ομάδες οι οποίες, επιτέθηκαν και δολοφόνησαν 8 αγωνιστές της  Βολιβαριανής επανάστασης  έκαψαν  έξι  γραφεία του  ενωμένου  Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) καταστήματα άλλα  και δώδεκα κέντρα υγείας όπου κουβανοί γιατροί προσέφεραν εθελοντικά της υπηρεσίες τους.

Όλη αυτή η βία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αφού ο εκλογικός νόμος της Βενεζουέλας δίνει ξεκάθαρα την δυνατότητα  στον κάθε υποψήφιο να προσκομίσει τις αποδείξεις περί απάτης στην εκλογική αρχή  κι αν υπάρχει απόρριψη  μπορεί να κάνει ένσταση και να ζητήσει την εκδίκαση της υπόθεσης ανώτατο δικαστήριο της χωράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Μαζούρο κάλεσε τους οπαδούς του να μην εμπλακούν στο παιχνίδι της βίας και  να αφήσουν την αστυνομία και την Εθνική Φρουρά να αποκαταστήσει την τάξη.

Ο στρατός της Βενεζουέλας παραδέχθηκε Νικόλας Μαζούρο ως νέο διοικητή του στην επικεφαλής και επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας.  Ο, γενικός αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Βιλμερ Μπαριέντος, προέτρεψε τους πολίτες της Βενεζουέλας να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της δημοκρατίας

Ακόμη και αν ο Καπρίλες θέλει να συνεχίσει τη στρατηγική της έντασης των  προβοκατόρικων ενεργειών  φορώντας κόκκινα πουκάμισα στους παρακρατικούς δολοφόνους θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κατηγορήσει την κυβέρνηση για την βία ,η πολιτική του Νικολα΄Μαδουρο να  απαντήσει στην βία με μήνυμα ειρήνης, ενότητας και εθνικής συμφιλίωσης τον βγάζει ενισχυμένο από  αυτή την αναμέτρηση.  Ακόμα και άνθρωποι που ψήφισαν  Καπρίλες έχουν  πλέον πειστεί για τις προθέσεις του να καταλύσει την δημοκρατία .Οι μάσκες έχουν πέσει.

Η μεγαλύτερη κληρονομία που άφησε πίσω του ο Ουγκο Τσαβες είναι ότι κατάφερε μια ειρηνική επανάσταση, την Βολιβαριανή επανάσταση της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας

Ο ΛΑΟΣ της ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ μίλησε κι αν χρειαστεί θα ξαναμιλήσει για να αποτρέψει τις γνώριμες τακτικές τις αντίδρασης στην παλαiποτε πίσω άυλη των Αμερικανών.

Βαγγέλης Γούλας

Συντονιστης ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΙΣιΟΥ

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s