1η Ιουνίου ενάντια στην Τρόικα ,παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας ,κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού

 Παρίσι ,Αθήνα, Μαδρίτη ,Λισσαβώνα ,Λευκωσία ενάντια στην λιτότητα και την καταστολή

IMG_0313

Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλια, και πιο πρόσφατα Κύπρος:

Τα ποσοστά ανεργίας  ανέρχονται  στο 27% του ενεργού πληθυσμού στην Ελλάδα και την Ισπανία· μέχρι 64% στους νέους κάτω των 25 χρονών στην Ελλάδα, 57% στην Ισπανία, 42% στην Πορτογαλία και 38% στην Ιταλία.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, κάθε μία από αυτές τις χώρες υπόκειται – χωρίς να φαίνεται φως στο τέλος του τούνελ:

Έντονη οικονομική ύφεση (γύρω στο 22% του ΑΕΠ για την Ελλάδα, από το 2008)

Ιλιγγιώδεις πτώσεις των μισθών και των συντάξεων, ενώ η φορολογική επιβάρυνση των πιο οικονομικά αδύναμων αυξάνεται ακατάπαστα

Αποδιάρθρωση του εργατικού δίκαιου και όλου του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, που κατακτήθηκαν με σκληρούς και συνεχείς αγώνες στη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων

Ραγδαία αύξηση της φτώχειας και υποβάθμιση των συνθηκών ζωής καθώς και συνεχώς επεκτεινόμενη ανθρωπιστική κρίση

Κλιμάκωση της κρατικής καταστολής

Ενδυνάμωση των ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων, οι δύο αναπόφευκτοι σύντροφοι της κοινωνικής αποδόμησης και της έλλειψης θέσεων εργασίας.

Αυτά τα στοιχεία δεν περιγράφουν αφηρημένα φαινόμενα αλλά χειροπιαστές καθημερινές πραγματικότητες που βιώνει κάθε σπίτι, κάθε κάτοικος αυτών των χωρών – με εξαίρεση τίς κυρίαρχες τάξεις.

Αυτά τα στοιχεία δεν είναι τυχαία αλλά το αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν συνειδητά από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτω απο τις επευφημίες της προπαγάνδας των κυρίαρχων μέσων πληροφόρησης. Στην υπηρεσία του μεγάλου κεφάλαιου, η πολιτική αυτής της Τρόϊκας καταστρέφει τις οικονομίες των χωρών και βυθίζει τους πληθυσμούς τους στήν μιζέρια και στήν απελπισία.

Εδώ και πολλές δεκαετίες, η παραγωγή του πλούτου αυξάνεται ασταμάτητα αλλά χωρίς να διανέμεται ισότιμα. Το δημόσιο χρέος είναι πρόφαση γιά να επιβληθούν εκτεταμένες πολιτικές λιτότητας: η καταβαράθρωση της αξίας της εργασίας και η καταστροφή της κοινωνικής προστασίας είναι οι δύο πρωταρχικοί στόχοι αυτής της δημαγωγίας. Και παρόλα αυτά, από την επιβολή των πολιτικών λιτότητας και μετά, τα δημόσια χρέη δεν σταματούν να αυξάνονται…

Η οικονομική ‘κρίση’ προκλήθηκε από την αχαλίνωτη αναζήτηση κέρδους από το μεγάλο κεφάλαιο αλλά μόνο οι λαοί καλούνται να την πληρώσουν, εγκαταλείποντας τις πενιχρές τους κοινωνικές κατακτήσεις, τους μισθούς τους, τις θέσεις εργασίας τους – όλα αυτά που τα αφεντικά, οι τραπεζίτες και τα μέσα πληροφόρησης που τους υπηρετούν αποκαλούν ‘προνόμοια’.

Η λύση δεν είναι η λιτότητα ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών αλλά η ανατροπή αυτών των πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις επέβαλλαν. Οι χώρες της νότιας Ευρώπης είναι οι πρώτοι υποδοχείς των πολιτικών που απειλούν όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Μόνο η δυναμική και ενωμένη αντίσταση των λαών μπορεί να αναστείλει την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και ζωής που επιβλήθηκε από την θελημένη καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων.

Μόνο οι πολιτικές που αρνούνται τα συμφέροντα και την επικυριαρχία του μεγάλου κεφάλαιου, όπως και την προπαγάνδα του, εγκαθιδρύοντας πραγματικά συστήματα κοινωνικής προστασίας και αναδιανέμοντας τον πλούτο σε όφελος τού πληθυσμού, μπορούν να μας βγάλουν απο την οικονομική κρίση.

Ας πολλαπλασιάσουμε τις εστίες αντίστασης που φουντώνουν σε κάθε χώρα και ας κάνουνε την τωρινή καταστροφή εργαλείο για να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία, πιο ίση, πιο ισότιμη και πιο ελεύθερη.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην συγκέντρωση  στο Παρίσι το Σάββατο, 1 Ιουνίου, στις 2 το απόγευμα στην πλατεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Trocadero .Η συγκέντρωση διοργανώνεται  με πρωτοβουλία  πολιτών σε Πορτογαλία,  Ελλάδα,  Ισπανία και  Γαλλία,  και  με την υποστήριξη Bloco d’ Esquerda en France (Πορτογαλία), η συλλογικότητα  Juventud sin futuro Παρίσι (Ισπανία) – Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι (Ελλάδα) και τα γαλλικά συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις που απαρτίζουν την συλλογικότητα για τον λογιστικό έλεγχο των του δημόσιου χρέους CAC και άλλες συλλογικότητες και συνδικάτα 

Une réflexion sur “1η Ιουνίου ενάντια στην Τρόικα ,παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας ,κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s