Οι εκλογές της Ελληνικής κοινότητας Παρισιού είναι υπόθεση όλης της παροικίας.

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ψηφίσουμε  και η φόρμα εγγραφής .

Στις 7 Δεκεμβρίου γίνονται, για πρώτη φορά στα χρονικά, πρόωρες εκλογές στην Ελληνική Κοινότητα Παρισιού έπειτα απο την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Απριλίου και μπροστά στην έκτακτη κατάσταση που δημιουργήθηκε απο την παραίτηση του Προέδρου της Κοινότητας.

Στις εκλογές αυτές επομένως κρίνεται κάτι πολύ σημαντικότερο από την απλή ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου:κρίνεται η πορεία του ζωντανού Ελληνικού στοιχείου στην περιοχή Παρισιού για τα επόμενα χρόνια, αν θα συνεχιστεί η σημερινή αποτελμάτωση που σίγουρα οδηγεί στη απαξίωση του συλλόγου ή θα αρχίσει επιτέλους μια ανοδική πορεία.

Οι τραγικές στιγμές που περνάει η χώρα μας εδώ και κάμποσα χρόνια τώρα, η κρίση που εντείνεται έχουν δημιουργήσει πρωτόγνωρες ανάγκες και υποχρεώσεις: ανάγκη για συστηματική ενημέρωση του γαλλικού κοινού, για ουσιαστική συνεργασία και συντονισμό δράσης με όλους τους ελληνικούς, φιλελληνικούς και γαλλοελληνικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Παρίσι, υποχρέωση στήριξης των συμπατριωτών μας εργαζομένων ή φοιτητών, που φτάνουν εδώ σπρωγμένοι απο τις αντίξοες συνθήκες, ανάγκη ενημέρωσης για τα δικαιώματα των Ελλήνων του εξωτερικού που αντιμετωπίζουν τον κυκεώνα γραφειοκρατίας και παραλογισμού των κρατικών μέτρων, ανάγκη για διεκδίκηση της συνέχισης παροχής δημόσιας και ποιοτικής ελληνικής παιδείας στα Ελληνόπουλα του Παρισιού, σε στενή συνεργασία με τους συλλόγους γονέων.

Εν ολίγοις, ανάγκη και υποχρέωση εκπλήρωσης της εθνικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αποστολής της Κοινότητας.

Προς αυτήν την πραγματικότητα, η πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας παραμένει ξένη, και για χρόνια τώρα σφυρίζει αδιάφορα μηδενίζοντας κάθε δυνατότητα συμπαράστασης του Συλλόγου στους Έλληνες και σύσφιγξης των δεσμών αλληλεγγύης με τους γαλλικούς φορείς στην ευρύτερη περιοχή Παρισιού.

Υπάρχει ανάγκη μιας άμεσης αλλαγής και αντικατάστασης της σημερινής πλειοψηφίας με μια άλλη, που θα λειτουργήσει σαν φορέας ουσιαστικής αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό.

Απέναντι στην κρίση, την μετανάστευση, την επαπειλούμενη κοινωνική κατάρρευση, στις γενικευμένες και εξατομικευμένες τους εκφάνσεις ας απαντήσουμε με μια και μόνη λέξη: Αλληλεγγύη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού σας καλεί όλους εσάς τους Έλληνες και της Ελληνίδες  που ζείτε και εργάζεστε στη περιοχή Παρισιού να γραφτείτε στους καταλόγους για να πάρετε μέρος στη Γεν. Συνέλευση της Κοινότητας (Κυριακή 16 Νοεμβρίου) και στις εκλογές (Κυριακή 7 Δεκεμβρίου),

Η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα και μας χρειάζεται όλους 

 

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ψηφίσουμε  και η φόρμα εγγραφής .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας του Παρισιού και των περιχώρων άλλαξε την ημερομηνία των προσεχών εκλογών.

Σημειώστε τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Πρώτη ημερομηνία σύγκλισης της Γενικής Συνέλευσης στις 10 Νοέμβρη του 2014 (Σημείωση: η απαρτία είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνει)
  • 2η ημερομηνία σύγκλησης την Κυριακή 16 Νοέμβρη 2014
  • Εκλογές την Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2014

Αυτή η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους στο Συμβούλιο της 26ης Σεπτεμβρίου 2014.

Παρακαλούμε όσοι από τα μέλη δεν έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους για το 2013 και/ ή το 2014, να το τακτοποιήσουν άμεσα, ώστε να μην περιμένουν στην ουρά την ημέρα της Γ.Σ. ή την ημέρα των εκλογών.

Η συνδρομή είναι 16 € τον χρόνο και 8 € για τους συνταξιούχους και τους φοιτητές με την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών.

Συνδρομή για τα ζευγάρια: 24 € τον χρόνο + 8 € για τα μέλη της οικογένειας που ζουν στην ίδια διεύθυνση.

 Η εγγραφή για εκείνους που εγγράφονται για πρώτη φορά πρέπει να γίνει 15 ημέρες πριν την ημερομηνία των ψηφοφοριών.

*Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής και στείλτε την μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά  (βλ.παρακάτω )

στην διεύθυνση :

COMMUNAUTÉ HELLÉNIQUE DE PARIS ET DES ENVIRONS

9 rue Mesnil 75116 Paris 

tél. : 01 47 04 67 89

Υπενθυμίζουμε εδώ τα άρθρα του Καταστατικού σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης στην Κοινότητα:

Ι – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 5 – ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ

Ενεργό μέλος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε Έλληνας ομογενής ή ελληνικής καταγωγής που κατοικεί στο Παρίσι ή στα περίχωρα, ο οποίος έχει άδεια παραμονής στη Γαλλία ή έχει κάνει αίτηση για να την ζητήσει.

Επίσης μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη οι σύζυγοι και τα παιδιά των Ελλήνων ομογενών. Όλα τα ενεργά μέλη πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στα επίσημα μητρώα του Συλλόγου.

Άρθρο 6 – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

Συνεργαζόμενο μέλος μπορεί να γίνει κάθε ενήλικας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του, που θα προταθεί από δύο ενεργά μέλη και θα γίνει αποδεκτό από το Συμβούλιο της Κοινότητας.

Τα συνεργαζόμενα μέλη δεν συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ακολουθεί το άρθρο που αναφέρει ότι τα μέλη που μπορούν να συμμετέχουν στις Γ.Σ. και στις εκλογές, πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους 15 ημέρες πριν από τις καθορισμένες ημερομηνίες.

Άρθρο 37

Στη Γενική Συνέλευση μπορούν να συμμετέχουν όλα τα ενεργά μέλη του Συλλόγου. Μπορούν να ψηφίσουν μόνο τα μέλη που είναι έχουν κάνει την εγγραφή τους στα μητρώα του Συλλόγου τουλάχιστον 15 ημέρες πριν και τα οποία έχουν καταβάλει τις συνδρομές τους.

Μπορούν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, μετά από σύσκεψη του Δ.Σ.

  • Οι ενήλικοι Έλληνες ομογενείς που ζουν στο Παρίσι και τα περίχωρά του, που έχουν καταβάλει κανονικά τις συνδρομές τους.
  • Τα παιδιά, οι σύζυγοι και οι ενήλικοι σύντροφοι των Ελλήνων ομογενών με τους οποίους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και που ζουν στο Παρίσι και στα περίχωρά του.
  • Τα άτομα που έχουν έγκυρη φοιτητική κάρτα για το σχολικό έτος 2014-15 και που έχουν μια απόδειξη στο όνομά τους της διεύθυνσης κατοικίας τους , καθώς και μια αστυνομική ταυτότητα, εφόσον είναι εγγεγραμμένα μέχρι την προθεσμία που ορίζεται από το Καταστατικό. Τα άτομα που εγγράφονται για πρώτη φορά με πιστοποιητικό διαμονής, οφείλουν να παρουσιάζονται αυτοπροσώπως στις ημέρες που έχουν προαναφερθεί. (Σημ. Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτό, γιατί δεν το έχουμε ψηφίσει και επιπλέον είπαν ότι ένα μέλος μπορεί να δώσει μέχρι και δύο πιστοποιητικά διαμονής, πράγμα το οποίο δεν αναφέρεται. Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους μας να επικοινωνήσουν με τους εκλεγμένους του Δ.Σ. στην περίπτωση που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ώστε να διασφαλίσουμε ότι καμία αίτηση εγγραφής δεν θα απορρίπτεται λόγω της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων κατοικίας). Η εγγραφή για εκείνους που εγγράφονται για πρώτη φορά πρέπει να γίνει 15 ημέρες πριν την ημερομηνία των ψηφοφοριών. Τα παλιά μέλη πρέπει να ελέγξουν ότι δεν έχουν διαγραφεί από τους καταλόγους. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εγγραφούν ξανά 15 ημέρες πριν από τις ημερομηνίες των ψηφοφοριών. Διαφορετικά, μπορούν να τακτοποιήσουν τις συνδρομές τους αυθημερόν.
  • Όλοι όσοι ψήφισαν το 2012 και που έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους για το 2013 και το 2014, αν δεν το έχουν κάνει πριν από την ημέρα της Γ.Σ. ή την ημέρα των εκλογών.
  • Τα παλιά μέλη που δεν εμφανίζονται πλέον στους τωρινούς καταλόγους του συλλόγου και που έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους για το 2013 και το 2014.