Ανακοίνωση προς τους Έλληνες που διαμένουν Γαλλία και ενδιαφέρονται να μεταβούν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν

‘Οπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αρνείται στούς Έλληνες του εξωτερικού την δυνατότητα να ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου από τη χώρα διαμονής τους, και αυτο παρά τους σχετικούς νόμους και τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ζήτημα.

neolaia-syriza-romanos-pano

Για να ασκήσουν αυτό το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα, οι Ελληνες του εξωτερικού πρέπει να κατέβουν στην Ελλάδα, .

Μπροστά στην κρισιμότητα αυτών των εκλογών, εμείς οι Ελληνες της περιοχής Παρισιού πρέπει να οργανωθούμε και να κατέβουμε να ψηφίσουμε όσο μπορούμε περισσοτεροι. Το κόστος και ο χρόνος που αυτο απαιτεί είναι σημαντικά, αλλά το διακύβευμα είναι μέγιστο.

Για νά διευκολύνει το ταξίδι, η ΟΜ Σύριζα Παρισιού προτείνει να κλείσουμε εισιτήρια ως γκρουπ για Αθήνα με προτεινόμενες ημερομηνίες παρασκευη 23/1 με Δευτέρα 26/1 το απόγευμα.

Η τιμή και η μεταχείριση γκρουπ δίνεται οταν μαζευτούν τουλάχιστον 30 άτομα. Η κράτηση δεν μπορεί λοιπόν να οριστικοποιηθεί πριν να μαζευτεί ο αριθμός των 30 ενδιαφερομένων.

Διαδικαδια δήλωσης ενδιαφέροντος

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμέτοχη στέλνοντας, ως τις 12 Ιανουαρίου, ενα μήνυμα στο volpourdemocratie(at)gmail.com, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο τους, τον αριθμό των άλλων ατόμων που θα τον συνοδεύσουν, ένα τηλέφωνο και μία ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας.

‘Οταν συγκεντρωθούν τα 30 απαιτούμενα ατομα και γίνει η ομαδική κράτηση θα τους ειδοποιήσουμε ώστε να έρθουν σε επαφή με το ταξιδιωτικό γραφείο μέ το οποίο συνεργαζεται ο Συριζα ώστε να πληρώσουν και να οριστικοποιήσουν την κράτηση.

Απαραίτη διευκρίνηση:

Η ΟΜ Παρισιού θα προσπαθήσει να επιτύχει μεταχείρηση γκρούπ στους ΄Ελληνες που θα δηλωσουν ενδιαφερον. Δεν θα κανει η ιδια ούτε τις κρατησεις ούτε την χρηματική συναλλαγή.