Το γαλλικό κόμμα Ευρώπη-Οικολογία-Πράσινοι (EELV) στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Logo_EELV_fondvertΑνακοίνωση

Το γαλλικό κόμμα Ευρώπη-Οικολογία-Πράσινοι (EELV) στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους στην Ελλάδα για τον αναπροσανατολισμό των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 16 Ιανουαρίου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο του κόμματος Ευρώπη-Οικολογία- Πράσινοι (EELV) αποφάσισε να στηρίξει την εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Η ευρωπαϊκή ιδέα σβήνει κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο εξ αιτίας των πολιτικών της λιτότητας και των υφιστάμενων κατεστημένων που επικρατούν στους διαδρόμους της ευρωπαϊκής εξουσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Julien Bayou. Με την υποστήριξη των Ελλήνων οικολόγων, ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το φαβορί των προσεχών εκλογών, βρίσκεται πλέον προ των πυλών της εξουσίας και μπορεί να αποτελέσει μια αληθινή εναλλακτική πολιτική και συνεπώς να διαμορφώσει έναν διαφορετικό ορίζοντα, που βρίσκεται πιο κοντά στις προσδοκίες των πολιτών για την Ευρώπη.

Πέρα από τον αγώνα κατά της λιτότητας στην Ελλάδα, η πρόκληση είναι ο αναπροσανατολισμός των ευρωπαϊκών πολιτικών. Για την εκπρόσωπο του κόμματος Sandrine Rousseau, «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι μια ευκαιρία για την Ευρώπη, η οποία θα επιτρέψει την έκφραση μιας δημοκρατικής αντιπολίτευσης στις πολιτικές που εφαρμόζονται».

Για να υποστηρίξει αυτή τη δυναμική το κόμμα Ευρώπη-Οικολογία- Πράσινοι(EELV) θα παραστεί στη μεγάλη συνάντηση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει στο Παρίσι τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου (στο στάδιο Japy). Μια αντιπροσωπεία των γάλλων οικολόγων θα επισκεφθεί την Ελλάδα για την τελική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 22 Ιανουαρίου, καθώς και για την παρακολούθηση των εκλογών της Κυριακής.

Ο Julien Bayou και η Sandrine Rousseau, εκπρόσωποι του κόμματος.

Μετάφραση : Αθηνά Βλαχάκη