Με ενθουσιώδη παλμό και οδηγό την ελπίδα η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού με τον Στάθη Κουβελάκη στο Lavoir Moderne

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού οργάνωση μία εκδήλωση με θέμα τα διακυβεύματα και το πρόγραμμα μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. H αίθουσα, που είχε ευγενικά παραχωρηθεί από τους ανθρώπους που διαχειρίζονται το Lavoir Moderne, γέμισε ασφυκτικά, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να αναγκαστεί να την παρακολουθήσει όρθιος.

Τον λόγο πήραν στην αρχή εκπρόσωποι των κομμάτων της Γαλλικής Αριστεράς, οι οποίοι χαιρέτησαν ενθουσιωδώς την προοπτική της μεγάλης ανατροπής στην Ελλάδα και εξέφρασαν τη στήριξη τους στο ΣΥΡΙΖΑ και την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.

Κατόπιν, το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Γούλας, συντονιστής της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού, ο οποίος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του συντονιστικού της ΟΜ και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για τη μεγάλη μάχη της Κυριακής αλλά και για τις επόμενες πιο σκληρές που έπονται της εκλογικής.

Ο λόγος δόθηκε στη συνέχεια στον Στάθη Κουβελάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης. Η τοποθέτηση άρχισε με μία περιγραφή της κατάστασης στην Ελλάδα σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στον δημοκρατικό κατήφωρο στον οποίο έχουν οδηγήσει τη χώρα οι κυβερνήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια και στη συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Η ομιλία ήταν έντονα φορτισμένη συναισθηματικά, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά την εθνική αντίσταση και τον εμφύλιο πόλεμο, που ο λαϊκός παράγοντας φαίνεται να βγαίνει στο προσκήνιο και να καθορίζει τις εξελίξεις , πάνω και πέρα από τη βούληση των κυβερνώντων.

Ο Στάθης Κουβελάκης έκλεισε καταχειροκροτούμενος την τοποθέτηση του και στη συνέχεια ο Κώστας Μάρκου, αναπληρωτής συντονιστής της ΟΜ, έδωσε το λόγο στο κοινό ώστε να υποβληθούν ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις αφορούσαν το σύνολο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκείνες που κέντρισαν το ενδιαφέρον ήταν σχετικά με τις συμμαχίες και την χρηματοδότηση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις πανευρωπαϊκές προοπτικές που θα ανοίξει μία ρήξη της Ελλάδας με τις κυρίαρχες πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοινός παρονομαστής ο ενθουσιασμός για την προοπτική της ανατροπής σε μία ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και η έννοια ώστε η μάχη που θα ακολουθήσει να παράξει άμεσες, υλικές, πολιτικές νίκες και να επιφέρει έναν καθολικό επαναπροσδιορισμό των πολιτικών και ταξικών συσχετισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, που θα οδηγήσει σε  μεγάλες δημοκρατικές, αντιιμπεριαλιστικές, σοσιαλιστικές αλλαγές.

Η ελπίδα έρχεται!

Ακολουθεί το βίντεο με τμήμα της παρέμβασης του Στάθη Κουβελάκη