Είμαστε μαζί με τους Έλληνες, είμαστε κατά της λιτότητας, είμαστε υπέρ της δημοκρατίας

Γαλλικές ενώσεις,συνδικάτα ,πολιτικά κόμματα καλούν όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας να συμμετάσχουν ενεργά στη διεθνή κινητοποίηση υπέρ του ελληνικού λαού στη συνεχιζόμενη διαμάχη με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα

Ce diaporama nécessite JavaScript.

Ολόκληρο το ενωτικό κάλεσμα στήριξης στον ελληνικό λαό και οι υπογράφοντες :

Είμαστε μαζί με τους Έλληνες, είμαστε κατά της λιτότητας, είμαστε υπέρ της δημοκρατίας

Ενωτικό κάλεσμα στήριξης στον ελληνικό λαό

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου 2015 έχει δημιουργήσει μεγάλες ελπίδες στους ευρωπαϊκούς λαούς, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στη λιτότητα και υπέρ της δημοκρατίας. Οι δεσμεύσεις και τα πρώτα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης κατά της φτώχειας, της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προστασίας του περιβάλλοντος, του δικαιώματος των εργαζομένων και των μεταναστών, προσέλκυσαν τη μαζική υποστήριξη του ελληνικού λαού, συντάσσονται δε και ενισχύουν τις μάχες της αριστεράς και όλων των λαών της Ευρώπης.

Σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τις πιέσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων που περιορίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της για το οποίο εξελέγη δημοκρατικά. Αντιτιθέμεθα σθεναρά σε αυτή τη λογική σύμφωνα με την οποία «δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική επιλογή έναντι των ευρωπαϊκών συνθηκών», όπως δήλωσε ο Jean-Claude Juncker, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για τις πολιτικές που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να βγει επιτέλους από την οικονομική και κοινωνική κρίση, στην οποία την είχαν βυθίσει για πέντε χρόνια τα μέτρα λιτότητας, έτσι ώστε να γίνει σεβαστή η επιλογή του ελληνικού λαού και να δημιουργηθούν οι βάσεις για μια άλλη Ευρώπη: αλληλέγγυη, οικολογική, δίκαιη και δημοκρατική.

Εμείς, οι ενώσεις, τα συνδικάτα και τα πολιτικά κόμματα καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας να συμμετάσχουν ενεργά στη διεθνή κινητοποίηση υπέρ του ελληνικού λαού στη συνεχιζόμενη διαμάχη με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Τους καλούμε να συμμετάσχουν στις δράσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, όπως αυτές που έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο και οργανώνονται στη Γαλλία και στην Ευρώπη στις 14 και 18 Μαρτίου, στις 9 Απριλίου, την 1η Μαΐου και σε άλλες πρωτοβουλίες στήριξης … Υποστηρίζουμε την δημιουργία, σε όλη την Γαλλία, ενωτικών συλλογικοτήτων και τοπικών πρωτοβουλιών για την ενημέρωση, την κινητοποίηση και την έμπρακτη αλληλεγγύη προς την στήριξη του ελληνικού λαού.

Οι υπογράφοντες:

ATTAC, CADTM, Collectif Roosevelt, Compagnie Erinna / Grèce Résistante, Club des socialistes affligés, Economistes Atterrés, EELV, Ensemble, Femmes Egalité, Fondation Copernic, Grèce-France Résistance, GU, Jeunes écologistes, Les effronté-e-s, Nouvelle Donne, NPA, PCF, PCOF, PG, Marches européennes, Mémoire des luttes, République et socialisme, Solidarité France-Grèce Santé, Syriza Paris, Transform!

Μετάφραση από τα γαλλικά: Αθηνά Βλαχάκη