ΕΛΛΑΔΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΕΥΡΩΠΗ : Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη : Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει. Ας αντισταθούμε !

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 15:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ STALINGRAND ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι εξουσίες της λιτότητας παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των λαών και της δημοκρατίας για να προστατέψουν τα οικονομικά συμφέροντα. Ανυψώνουν τείχη στα σύνορα  προκαλώντας έτσι τρομερές ανθρώπινες καταστροφές. Σήμερα, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να κάνουν την Ελλάδα να υποκύψει και να καταπνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια διαφορετική Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η εβδομάδα από 20 έως 27 Ιουνίου θα είναι η εβδομάδα της ευρωπαϊκής κινητοποίησης εναντίον της λιτότητας και υποστήριξης του ελληνικού λαού. Όλοι μαζί, στη Ρώμη, το Βερολίνο, το Λονδίνο, την Αθήνα, τη Μαδρίτη, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις, θα ανταποκριθούμε στη κάλεσμα του ελληνικού κινήματος «Ενωμένοι κατά της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας».

Στο κάλεσμα του ελληνικού κοινωνικού κινήματος

«Ο ελληνικός λαός ψηφίζοντας και στηρίζοντας μια αριστερή κυβέρνηση, αποφάσισε να σπάσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της συναίνεσης. Η αλληλεγγύη και η μαζική λαϊκή υποστήριξη θα μας επιτρέψει να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στη σύγκρουση ανάμεσα στο δικό μας στρατόπεδο και εκείνου της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Ας αγωνιστούμε για μια Ευρώπη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης και όχι για μια Ευρώπη του  κέρδους, μια Ευρώπη φρούριο. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στην βδομάδα αλληλεγγύης και να δημιουργήσουν ισχυρές εθνικές συμμαχίες για την στήριξη του αγώνα όλης της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα».

Στη Γαλλία, το κάλεσμα για αυτήν την κινητοποίηση ξεκίνησε με τη μορφή μιας πρόσκλησης για την συγκέντρωση υπογραφών «Η Ελλάδα, μια ευκαιρία για την Ευρώπη»,  στην οποία ανταποκρίθηκαν πολλές προσωπικότητες, συλλογικές οργανώσεις, συνδικάτα και πολιτικοί και η οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 20.000 υπογραφές.

 

Η Ελλάδα, μια ευκαιρία για την Ευρώπη

«Καλούμε τον Φρανσουά Ολάντ να αντιτεθεί στον οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας, σ’ αυτή τη διπλή άρνηση της δημοκρατίας, με την οποία αθετεί τις δεσμεύσεις του προς τους Γάλλους και αρνείται το δικαίωμα των Ελλήνων να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Καλούμε τους βουλευτές μας, που εκλέχθηκαν τον Ιούνιο του 2012, να θυμηθούν γιατί και για ποιο λόγο έχουν εκλεγεί. Θα συμμετέχουμε σε συντονισμένες δράσεις που θα διοργανωθούν στα μέσα Ιουνίου με πρωτοβουλία των ευρωπαϊκών κοινωνικών κινημάτων, από τα χωριά και τις συνοικίες μας, από τους χώρους  εργασίας και σπουδών, για να πούμε μαζί: είμαστε με τους Έλληνες για την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη, για μια άλλη Ευρώπη ».

Οι δράσεις, οι συζητήσεις, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη Γαλλία. Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην οργάνωσή τους και μάλιστα ξεκινώντας από τις γειτονιές σας, τις πόλεις ή τα χωριά σας.

Στο Παρίσι, θα πραγματοποιηθεί μια διαδήλωση το Σάββατο 20 Ιουνίου. Αναχώρηση στις 15:00 από την πλατεία Stalingrand με προορισμό την πλατεία Δημοκρατίας, όπου στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις πολιτών και μια εορταστική συγκέντρωση.

Ας κινητοποιηθούμε για να σταματήσουμε  τη σφαγή των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Και για να πούμε στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τους ηγέτες: Όχι, δεν μας αντιπροσωπεύετε, η δική σας Ευρώπη  δεν είναι η δική μας!

Οργανώσεις μαζί με τους Έλληνες

ALG : ATTAC, Bloco des Esquerda France, CADTM, Collectif Roosevelt, Compagnie Erinna / Grèce Résistante, Club des socialistes affligés, Economistes Atterrés, EELV, Ensemble, Femmes Egalité, Fondation Copernic, Grèce-France Résistance, GU, Jeunes écologistes, Les Amis du Monde diplomatique, Les effronté-e-s, Nouvelle Donne, NPA, PCF, PCOF, PG, Marches européennes, Mémoire des luttes, République et socialisme, Solidarité France-Grèce Santé, Syriza Paris, Transform!

 

Οργανώσεις για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους

Assos et collectifs : AC!, Act up-Paris, Aitec, Amis de la Terre, Attac, CADTM, CEDETIM-IPAM, Collectif National des Droits des Femmes, Collectif Richesse, Coopérative DHR, Économistes Atterrés, Fondation Copernic, Utopia, LDH, Marches Européennes, Marche Mondiale des Femmes France, RECit, Réseau Éducation Populaire.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις:  Confédération CGT, Fédération des Finances CGT, Fédération syndicale unitaire (FSU), Union SNUI-SUD Trésor Solidaires, Sud Banque populaire – Caisse d’épargne (Sud BPCE), Union syndicale Solidaires.

Υποστηρικτές: Alternatifs, Europe Ecologie Les Verts (EELV), Fédération pour une alternative sociale et écologique (FASE),Nouveau parti anticapitaliste (NPA), Nouvelle Donne, Parti de Gauche (PG), Parti Communiste Français (PCF), Parti Communiste des Ouvriers de France (PCOF), Parti pour la Décroissance.

Επισυναπτόμενα θα βρείτε δύο εκδόσεις του φυλλαδίου για την ευρωπαϊκή εβδομάδα στήριξης της  Ελλάδας από 20  έως 26 Ιουνίου. 

Το πρώτο φυλλάδιο αφορά την περιοχή του Παρισιού σχετικά με την εκδήλωση του Σαββάτου 20 Ιουνίου στο Παρίσι. Η διαδρομή  είναι η εξής: αναχώρηση στις 15:00 από την πλατεία Stalingrand με κατεύθυνση την πλατεία Δημοκρατίας.

Το δεύτερο απευθύνεται σε άλλες πόλεις και περιοχές :  είναι δυνατόν να συμπληρωθεί με τον τόπο και την ώρα της εκδήλωσης, η οποία έχει προγραμματιστεί μεταξύ 20 και 26 Ιουνίου. 

Φτάνουμε στο αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής ακολουθίας  και πρέπει αυτή η εβδομάδα της ευρωπαϊκής δράσης, καθώς και η διαδήλωση της 20 Ιουνίου στο Παρίσι να έχουν επιτυχία. Είναι μια ευκαιρία να διευρύνουμε  τις κινητοποιήσεις μας, να συμμετάσχουμε με όλες τις  δυνάμεις μας και να έχουμε απήχηση σε ένα ευρύτερο κοινό.

Είναι επομένως σημαντικό οι οργανώσεις μας να μοιράσουν αυτό το φυλλάδιο, είτε μέσω email είτε στην έντυπη μορφή του στους προβλεπόμενους χώρους, από τώρα έως τις 20 Ιουνίου. Επιπλέον, σας ευχαριστούμε για την διοργάνωση αυτής της μεγάλης μαχητικής παρουσίας στα γεγονότα αυτής της εβδομάδας της 20ης Ιουνίου.

 

Μετάφραση: Αθηνά Βλαχάκη