ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Παρίσι, 15 Ιουνίου 2015

Οι τελευταίες εξελίξεις της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές φανερώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι αυτοί δεν επιδιώκουν, ούτε αποδέχονται έναν «έντιμο, αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό». Παρά τις επώδυνες υποχωρήσεις της κυβέρνησης στους στόχους που έθετε προεκλογικά αλλά και στις προγραμματικές της δηλώσεις, οι «θεσμοί» απαιτούν τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής απαρέγκλιτα, με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, ανύπαρκτα δημοκρατικά δικαιώματα και τον ελληνικό λαό υποταγμένο, λεηλατημένο και απελπισμένο.

ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ έχουν ξεκάθαρη στρατηγική παρά τις επιμέρους αντιθέσεις τους. Το πρόβλημά τους δεν είναι οι αριθμοί αλλά να μην επιτρέψουν στην μοναδική κυβέρνηση στην Ευρώπη που έχει σαν βασικό κορμό ένα κόμμα της Αριστεράς να εφαρμόσει την πολιτική που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και με την οποία κέρδισε τις εκλογές στις 25 Γενάρη. Να μην επιτρέψουν να δοθεί η εικόνα στους λαούς της Ευρώπης ότι υπάρχει και άλλος δρόμος γιατί τότε θα κινδυνέψει η εξουσία τους και τα προνόμια αυτών που πραγματικά εκπροσωπούν, της ευρωπαικής ολιγαρχίας. Η εμμονή των δανειστών για την υπογραφή νέου μνημονίου υποταγής και εξευτελισμού δείχνει αυτό ακριβώς. Επομένως επιχειρούν είτε να ανατρέψουν είτε να ενσωματώσουν είτε να υποτάξουν την ελληνική κυβέρνηση, να την αποκόψουν από τα κινήματα και την βάση της αριστεράς.

Οι επώδυνες υποχωρήσεις, όπως αποτυπώνονται και στις γραπτές προτάσεις της κυβέρνησης, εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας απο τους «θεσμούς» οι οποιοι ακυρώνουν  τη διαπραγμάτευση μηνών και επαναφέρουν την απαίτησή τους για εφαρμογή του Μνημονίου.

Στο κρίσιμο σταυροδρόμι, στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση που εκφράζει τις ελπίδες του ελληνικού λαού αλλά κι όλης της ευρωπαικής αριστεράς, οφείλουμε να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Τώρα πλέον πρέπει ν’αλλάξουμε πραγματικά τακτική. Αυτό σημαίνει:

Καμία υποχώρηση στις απαιτήσεις των «εταίρων» για εργασιακά, ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις, φορολογικά.

Άμεση εφαρμογή ολόκληρου του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που είναι το συμβόλαιό μας με τον ελληνικό λαό αλλά και η ουσία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Στο βαθμό που οι «εταίροι»-τοκογλύφοι επιμένουν και εκβιάζουν με βασικό τους όπλο την ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και την έξοδο από το ευρώ η απάντησή μας να είναι: καμιά θυσία για το ευρώ, όπως είναι και η συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στις ανάγκες της κοινωνίας και την πληρωμή των δανειστών επιλέγουμε το πρώτο.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που είναι σύμφωνος με τα συμφέροντα των εργαζόμενων τάξεων. Αυτή είναι η στάση που περιμένει από την κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα και η γαλλική Αριστερά και τα κινήματα. Σ’αυτή τη στάση θα βρουν πηγή έμπνευσης κι αγώνα οι εργαζόμενοι όλης της Ευρώπης! Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σήμερα γίνει το σημείο αναφοράς του εργατικού κινήματος στην Ευρώπη.

Η Ο.Μ. Παρισιού συμμετέχει ενεργά στο κίνημα συμπαράστασης προς την ελληνική κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό που αναπτύσσεται στην Γαλλία, για την επιτυχία του ιστορικού εγχειρήματος που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα και για το ξήλωμα της λιτότητας και κάθε αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ευρώπη

Η Γενική Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού